I Jorndes Lúdiques Desperta Ferro





El passat cap de setmana vam celebrar les nostres primeres jornades lúdiques i hem de confessar que la valoració general ha estat sorprenentment molt positiva. No és que penséssim que no ens ho passaríem bé, o que no vindria ningú a veure'ns. És que senzillament no imaginàvem que vindria tanta gent i que hi posarien tantes ganes com nosaltres o inclòs més.

Ningú de nosaltres va pensar en cap moment que l'assistència seria tan multitudinària, sobre tot si tenim en compte que quan barallàvem la possibilitat de que ens visitessin més de 40!! persones ja començàvem a marejar-nos i que el nombre final de visites (entre els dos dies) s'ha aproximat a les 150. Això ens va "passar factura", per exemple, el dia de la Presentació de Theros, la nova edició del joc de cartes Magic: The Gathering, on la sala que havíem preparat per a l'event se'ns va quedar un xic petita i vam haver d'afegir alguna taula a última hora (novament, demanem disculpes a tots els participants per les possibles molèsties). Això, però, és molt positiu i finalment tampoc va representar cap impediment per a passar una tarda més que divertida durant el torneig.

Simultàniament a l'event de Magic, es celebrava a la sala del pis de dalt el quasi-surrealista Torneig de Munchkin, que va tindre força participació (de fet, vam omplir dos taules) i que va proporcionar moments hilarants, com no podia ser d'una altra manera en aquest joc de cartes tan especial.



El rol també va tenir un pes importantíssim durant totes les jornades, realitzant-se inclòs partides improvisades davant la demanda d'alguns dels invitats. Diverses persones van poder gaudir per primera vegada d'aquesta experiència i creiem que ninguna d'elles no es va quedar amb ganes de repetir (pronte tindreu notícies al respecte, per cert...).

Pel que fa als jocs de taula, n'hi havia de tots els colors, tal i com preteníem, però val a dir que s'hi van fer moltes més partides d'iniciació de les que teníem previstes (novament, és una bona senyal) i que els jocs dels creadors autòctons Fernando Chavarría F. i Judit Hurtado. S., van tenir molt bona acollida, tan entre els coneguts com entre els forans, especialment el prototip del joc Diez negritos, que serà editat properament per Peká Editorial.

No podem oblidar-nos del Torneig de W40K, que es va realitzar al llarg de gran part del diumenge i que va reunir a una desena de jugadors de les Terres de l'Ebre i inclòs vam tenir a un participant vingut de fora de la província. Com podreu comprovar a les fotografies de l'àlbum de la nostra pàgina de Facebook, el desplegament d'exèrcits era digne de veure i els participants s'ho van passar d'allò més bé.

I com a traca final, vam tenir el Gran Torneig de les Arts Marcials. Un torneig trepidant al qual ningú dels qui s'hi van apuntar s'imaginaven tan sols a quin joc s'anava a jugar (ja no diguem a quina consola): Street Fighter II, per a Super Nintendo! La gent va omplir la sala d'ovacions i crits i fins i tot va fer que vingués algun curiós del bar de baix preguntant-se què nassos estava passant. Per cert, que el guanyador va rebre la camiseta oficial de les I Jornades Lúdiques Desperta Ferro.

Bé, com ja hem expressat en diverses ocasions a través de diferents canals, la nostra intenció sempre ha estat ajudar a unir a tota la comunitat de jugadors de rol, taula, cartes, minis, etc. de les Terres de l'Ebre i crear lligams amb la resta d'associacions d'aquí que ens permetin organitzar-nos i formar grups de joc per a fer quedades, torneigs i qualsevol altra cosa divertida que se'ns acudeixi.

Gràcies a aquestes jornades, hem tingut l'oportunitat de conèixer a molta gent nova que comparteix les nostres aficions i altres associacions que comparteixen les nostres inquietuds. Hem tingut també l'oportunitat de visitar les jornades realitzades a Móra d'Ebre i hem obert camí per anar a visitar totes les altres jornades que es facin a les TdE d'ara en endavant (totes les que puguem, com a mínim).

Respecte a les jornades en si mateixes, som plenament conscients de què hi ha coses millorables i errors que hem pogut cometre (sempre se'n cometen, però s'intenta millorar). De fet, ja hem obert una enquesta de valoració anònima per a què tothom que hi hagi participat pugui donar la seva opinió i també idees per a futurs esdeveniments, doncs tenim molt d'interès en saber què espereu trobar o a què voleu jugar la propera vegada que ens veiem. Sense voler caure en la arrogància o en la imprudència, estem orgullosos (obertament orgullosos) de com es van desenvolupar les nostres I Jornades Lúdiques Desperta Ferro i del que ha significat per a natros. Però més enllà d'això, ens agradaria remarcar que des del Gremi Lúdic Desperta Ferro tots hem treballat amb moltes ganes i amb molta il·lusió, buscant com a única retribució el foment de la cultura del joc i el divertiment de tots aquells que ens han vingut a veure durant aquests dos dies. Però sobre tot volem que us quedi clar que ens ho hem passat de ****ss**a mare. Pensàvem que tindríem una enorme ressaca lúdica el dilluns al matí, però ni en broma. Ens morim de ganes de més. Així que, mentre hi hagi gent disposada a vindre a jugar, natros estarem allí posant el que faci falta.

Com a apunt final, volem enviar-los un agraïment a tots els col·laboradors, sense els quals aquest event no hagués estat el mateix, especialment a l'Ajuntament de Roquetes i la seva absoluta pre-disposició a fer possible aquest projecte.

Ens veiem pronte!!

Comentaris

Entrades populars