Un joc per a tota la família "Pequeños Detectives de Monstruos"




Bones, familia!

Portada del manual bàsic que editarà Nosolorol
Nosolorol està a punt de publicar un nou joc de rol per a tots els públics, pensat especialment per a què els adults puguin jugar amb nens i així introduir-los o reforçar la seva afició als jocs de rol. Aquest joc s'anomena Pequeños Detectives de Monstruos i té una pinta increïble.

Pel poc que he pogut vore el disseny gràfic de tot el material és d'un nivell altíssim i de gran qualitat. Sobre el sistema no en sé gran cosa, però no cal dir que serà un joc molt narratiu i pel que es pot vore a les pàgines de mostra publicades (i la informació que han compartit a través de la seva pàgina al Facebook) el sistema de regles estarà preparat per a poder jugar amb nens i nenes a partir dels 3 anys. A més, s'hi indica que la complexitat d'aquestes serà escalable, amb la qual cosa la podrem adaptar segons l'edat dels nens o a mesura que aquests vagin creixent o agafant més experiència.

En el joc, bàsicament, els Pjs formen part d'una agència de detectius que es dediquen a caçar els Monstres que s'amaguen per les cases. Recordeu la pel·lícula Monstruos S.A., de Pixar? Doncs és quelcom similar, però els protagonistes no seran els monstres intentant espantar nens, sinó nens intentant atrapar a les estranyes i (suposem) malignes criatures que ens assetgen a tots pels racons de les cases sense que ens hi adonem.

                                           

Com a suport al joc de rol podem trobar-hi un blog dedicat, on ja hi ha algunes aventures disponibles i una secció de descàrrega que anuncien que estarà farcida de material en un futur. El joc surt publicat aquest mateix mes d'abril. 

Sembla ser que els nostres joves herois
també tindran un inventari
Sembla ser que aquests
seran els nostres PX.


Sobre els seus autors, Patricia de Blas i Alvaro Corcín Mendoza, no en sé pràcticament res. Sembla que són dos professionals del disseny i les arts (ara ho entenc tot, també ho he de dir), però desconec la seva trajectòria com a jugadors / creadors de jocs de rol o similars. Ja vorem quin és el resultat final quan s'editi el llibre, però de moment estan fent una gran feina, tant creativament com a escala professional i crec que li estan posant molta dedicació.

Si tot surt com jo espero (bàsicament, desitjo que sigui un gran producte i que tingui molt èxit) seria una gran idea que els col·legis de primària o com a mínim les biblioteques municiplas es plantegessin tindre'n tots una còpia. Per altra banda, aquest, per la seva naturalesa, és un joc que m'agradaria tindre traduït al català; espero que algú em llegeixi...

Comentaris

Entrades populars