Perquè rol en català, amb Maqui Edicions


Des de què vam crear aquesta associació, a part d'un lloc on poder reunir-nos amb els amics i altres aficionats al món del rol, els jocs de taula i els wargames, també teníem molt clar que buscàvem fomentar aquesta cultura i apropar-la a la comunitat de manera que la pogués arribar a vore com quelcom popular i culturalment constructiu.

El joc no és "únicament" una gran eina socialitzadora, educativa i una via d'entreteniment, el joc és cultura. Els jocs de rol en especial, ens ajuden a mantenir viu el sa hàbit de la lectura i ens poden arribar a aportar múltiples dades històriques, a despertar l'interès per l'aprenentatge d'altres llengües o a assimilar profunds paral·lelismes que extrapolar a la nostra vida diària i amb els que enriquir la nostra manera d'afrontar el món que ens envolta. I tot això que comento és només una part dels jocs de rol: és la punta de l'iceberg. Els aficionats al rol o els qui treballem en l'àmbit de l'educació i/o la salut, coneixem força bé els beneficis de jugar-hi, uns beneficis que, entre d'altres, permeten que els adults mantinguem les nostres capacitats cognitives en forma. Si bé no m'estendré en aquest àmbit (potser ho faci més endavant, en una altra entrada), en línies generals són aquests conceptes els que impulsen les nostres motivacions per a fer el que fem aquí al Gremi Lúdic Despertaferro.


Per tot això hem decidit organitzar les primeres Jornades Rol en Català a la ciutat de Roquetes, ja que l'amor pel nostre idioma (o el respecte per aquest per part de persones que no han nascut aquí, però que en formen part) és un factor que ens obliga a reivindicar la importància que es mereix. I quina millor manera per fer-ho que demanar la col·laboració de l'única editorial que actualment publica jocs de rol en català: parlem de Maqui Edicions. Però posant el punt i final aquí, es podria arribar a pensar que aquesta és l'única virtut d'aquesta editorial i no és així en absolut. Tot i ser relativament jove, aquesta és una editorial seriosa que té un catàleg amb propostes de qualitat i interessants, tant per a jugadors novells o curiosos que es vulguin iniciar en els jocs de rol (com Món de monstres), com per a aquells jugadors més experimentats que persegueixen noves formes d'explotar la seva capacitat narrativa i interpretativa (Etern Estiu, Un cèntim pels teus pensaments). 

Així, doncs, el proper dissabte 26 d'abril tindrem el gust d'assistir a una xerrada i un col·loqui sobre el món del rol i l'edició en català; i després podrem gaudir d'unes partides de rol en català, una d'elles a Etern Estiu, dirigida pel mateix Joaquim Ball-llosera, de Maqui Edicions.

Podeu seguir les actualitzacions d'aquest esdeveniment a través de la seva pàgina al Facebook.


Comentaris

Entrades populars