Tierras Heridas



Salutacions, gent! Aprofitarem la inauguració d'aquesta secció per mostrar-vos un dels jocs de rol als que estem jugant des de fa força temps. Es tracta de Scarred Lands.

Tierras Heridas (Scarred Lands) és una ambientació que va ser publicada amb llicència d20 per part de White Wolf, sota el segell Sword&Sorcery.  
 
A Tierras Heridas, fent-ne cinc cèntims, comprobem com la història base beu directament de la mitologia grega, doncs una gran batalla entre els deus i els Titans va deixar el món destrossat, va acabar amb ciutats senceres i va canviar el relleu geogràfic. Fins i tot va transformar i en algun cas maleïr a algunes de les races més clàssiques d'aquesta mena d'ambientacions (com és el cas dels elfos malditos). Mentre els continents i les civilitzacions que han sobreviscut intenten prosperar com poden, el món pretén ser dominat des de l'ombra per sectes secretes; hi regnen els rituals de sang i els sacrificis humans, i la linia que separa el bé del mal està més difuminada del que ho havia estat mai a cap altra ambientació amb sistema d20, en aquest escenari on es respira corrupció a cada cantonada.

Ara mateix estem gaudint d'aquesta genial ambientació fantàstico-medieval-post-apocalíptica seguint una campanya ubicada a la gran ciutat dels paladins, Mithril: la ciutat del gòlem. He de confessar que és una campanya fascinant, degut a les moltes possibilitats que ofereix, a la sensació constant de què, com més coses saps, més coses t'estàs perdent i, també, per l'ambientació pròpia del joc, que l'allunya de la resta d'escenaris de campanya més clàssics, com és el cas de Reinos Olvidados o Dragonlance. A més, en la nostra campanya, el nostre director de joc va introduïr molt acertadament una aventura que va saber enllaçar de forma magistral amb la resta de la trama i li va donar més força i profunditat. Estem parlant de La horda de la Mano Roja.

En aquests moments, després de defensar la ciutat d'un assetjament, els nostres personatges acaben de ser ascendits a comptes de la ciutat de Mithril (després de menjar quasi literalment molta porquería des del primer nivell i quasi sense poder descansar ni un moment ni gaudir de les nostres victòries). I ara ens endinsem en territori hostil, infiltrats entre corsaris.

Hi ha molt de material publicat en castellà i és força fàcil trobar manuals de segona mà a un preu molt assequible, tot i que també es pot recórrer a pàgines com ebay (tots sabem com s'al·lucinen amb els preus en aquests llocs, però bé...). A dia d'avui, a www.juegamestore.es i a www.tesorosdelamarca.com encara hi ha manuals. I per suposat, també podeu fer tractes amb particulars als foros pertinents de pàgines web roleres.

En fi, si encara no heu pogut viure cap aventura a Tierras Heridas, us aconsello que li doneu una oportunitat. Nosaltres ens estem menjant les ungles esperant continuar amb la propera aventura.

Ens llegim!

Comentaris

Entrades populars