Zombicide !!


Ja que s'aproximen les I Jornades Lúdiques Desperta Ferro (21 i 22 de setembre) i que farem unes partides d'iniciació al Zombicide, volem aprofitar per a col·locar aquest divertit joc dins la secció "A què juguem?".

He localitzat algunes ressenyes interessants i prou completes i us hi podeu adreçar a través de l'enllaç pertinent al final d'aquesta entrada. De moment us comentaré el joc de forma superficial.

El sistema és molt senzill. Es tracta d'un joc cooperatiu, és a dir, tots els jugadors juguen dins el mateix equip i han de cooperar per a assolir un o diversos objectius finals, que són la condició per a poder guanyar la partida. Els jugadors controlaran a una sèrie de supervivents d'una invasió zombi i hauran d'enfrontar-se a diverses classes de morts vivents i infectats. Aquests éssers desmembrables seran controlats per la intel·lilgència artificial del joc (un sistema de cartes de generació d'events aleatoris i unes pautes d'acció i moviment per a cada criatura).

El joc es divideix en una sèrie d'aventures preparades, en les quals s'indica quins components de la caixa s'utilitzaran i quin objectiu han d'assolir els jugadors per a guanyar la partida. A cada torn, es generaran onades de zombis en unes zones del mapa determinades, mitjançant les cartes aleatòries. Després, els jugadors activaran als seus personatges i decidiran quines accions fan (disparar, moure's, buscar objectes, entrar dins un cotxe, obrir la porta d'un edifici, fer soroll per a atreure a les masses putrefactes cap a una zona concreta...).


Els components del joc són molt detallats i nombrosos, com podeu comprobar en aquesta imatge (sé que no li aniría malament més nitidesa...  però a mi tampoc una càmera nova). Tenim 9 peces reversibles d'un taulell modular (que canvia de configuració a cada partida, recordem); moltíssimes miniatures, tant dels 6 personatges com dels zombis;  daus, marcadors per a quasi tot (habilitats, portes, objectius, cotxes, soroll...); i per suposat, les pròpies fitxes dels personatges i les cartes d'equip, on s'hi localitzen les armes (les millors amigues d'un supervivent).

És un joc molt senzill d'aprendre a jugar, però les partides es fan difícils de guanyar, doncs requereix treball en equip i planificació i (perquè no dir-ho) tindre la sort de cara amb els daus i les cartes de generació d'infectats. En tot cas, però, és un joc molt divertit que de moment hem amortitzat poc però que espero que ens doni moltíssimes hores de joc.

Enllaç a una ressenya molt completa del blog Punto de Victoria:
http://puntodevictoria.wordpress.com/2012/09/16/zombicide-primeras-impresiones/

Comentaris

Entrades populars